Je hebt waarschijnlijk je boekenplank al gevuld met titels over leiderschap, teamontwikkeling en productiviteit. Maar als je nog niet bent gestuit op de term „growth mindset”, is het hoog tijd om die nog overvolle boekenplank op te ruimen en een plekje vrij te maken.

Wat is een growth mindset?
Een growth mindset is het geloof dat talenten en vaardigheden ontwikkelbaar zijn door inspanning, strategieën en input van anderen. Klinkt simpel? Toch wordt het vaak onderschat. Mensen met een fixed mindset geloven juist dat talenten vaststaan – je hebt het of je hebt het niet. Dit klinkt misschien herkenbaar voor sommige managers: „Jan is gewoon geen goede communicator” of „Sonja heeft nou eenmaal geen gevoel voor cijfers.” Stop daar direct mee.

Maar waarom zou jij, als leidinggevende, hiermee aan de slag moeten? Met een growth mindset stel je niet alleen jezelf, maar ook je team in staat om hun potentieel volledig te benutten. Hieronder delen wij onze 3 belangrijkste inzichten over de growth mindset.

2. Maak je team meester van hun eigen groei
Medewerkers die hun talenten mogen ontwikkelen, zijn niet alleen gelukkiger, maar ook productiever. Stel je voor dat je teamleden iedere dag met energie en nieuwe ideeën naar het werk komen. Dat kan als je hen aanmoedigt om te groeien, zelfs (of juist) buiten hun huidige expertise. Een growth mindset maakt van jou niet alleen een manager, maar ook een mentor.

Door een growth mindset te cultiveren, leg je de basis voor blijvend succes en maximale teamontwikkeling. Danielle Leclercq en ik helpen je er graag bij. Boek met je team een workshop over het stimuleren en handelen vanuit je growth mindset en zorg voor betere prestaties op de werkvloer.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.